2019-05-31 05:54:16• hírek • Nagy Tímea

Az idei tanévben is átadták a Kölcsey Nagydíj Arany fokozatát

A Kölcsey Nagydíj Arany fokozatának idei kitüntetettje Gál Éva tanárnő. Pataki Enikő igazgatónő így szólt beszédében a díjazottról és a pedagógusi pályáról a XII. évfolyam csütörtöki ballagási ünnepségén:

"A mai társadalom egyre kevésbé becsüli meg és ismeri el a pedagógusok munkáját. Pedig  lámpások ők, irányt mutatók. Munkájuk sohasem a jelennek, mindig a jövőnek szól, de ők azok is, akik a mindenkori múlt értékeit megőrzik és továbbadják a következő generációnak.

 

Gárdonyi Géza e szavakkal jellemezte a pedagógusokat: a tanító olyan lámpás, mely minél inkább világít másnak, annál inkább fogyasztja önmagát.

 

Egy pedagógusi pálya minden fáradalmát, örömét és szépségét nem lehet sem elsorolni, sem megköszönni igazán, hiszen a köszönet mindig a diákokban, az ő sorsukban rejlik. Szerencsés az az iskola, melyben olyan pedagógusok tanítanak, akik igazi példaképpé válhatnak.

 

Kilencedik éve annak, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Szülői Bizottsága úgy döntött, egy olyan díjat alapít, amellyel minden évben jelképesen megköszöni  és elismeri egy kiváló, diákoknak és kollégáknak egyaránt példamutató pedagógus munkáját.

 

A Kölcsey Nagydíj arany fokozatát az idén olyan pedagógus kollégánk kapja, aki egyike azoknak az embereknek, akik ennek az iskolának az alappilléreit képezik. Olyan pedagógus ő, aki egyszerre szigorú és szelíd, akit tanítványai e szavakkal jellemeznek: szeretet, odaadás, pontosság, precizitás és sok-sok törődés.

 

Olyan pedagógus, aki érzékeny, és sok-sok szeretet ad, aki osztályainak, diákjainak valódi édesanyja. Kitaró és alapos, akinek egy-egy verseny minden alkalommal kihívást jelent, és századszor, ezredszer is ugyanazzal az odaadással készül és készít fel, együtt tanul diákjaival.  Olyan nevelő, aki ugyanakkor kiváló szakember is, aki tantárgya szeretetével megfertőzi diákjait, ezzel hivatást adva kezükbe.

 

Évtizedeken keresztül hazahívta otthona Szatmárról. De ő mégis maradt, mert egyike azoknak, akik otthonra leltek a Kölcseyben, és akik otthonná avatták a Kölcseyt.  Egyike azoknak, akik magát a Kölcseyt jelentik."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: